Postoji nekoliko velikih grešaka koje vlasnici kućnih ljubimaca čine. Mi smo tu da vam na te grećke ukažemo.

Sponsored links:

Iako želimo sve najbolje našem kućnim ljubimcima, često im nesvesno pravimo veću štetu nego korist koja neretko može negativno da se odrazi na njihovo zdravlje.

Veoma je bitno da ne držite svog ljubimca isključivo u stanu/kući. Njemu je potrebna socijalizacija kao svima nama. Potrebno je da upozna nove ljude a i nove “kolege”.

Ako socijalizacija nije pravilno izvršena može doći do određenih problema kao što su strah od drugih ljudi, agresija itd..

Sponsored links:

Činjenica je da mnogi vlasnici mačaka nesvesno ne vode dovoljno računa o posudi sa peskom. Veterinarka Kristi ka-e da je potrebno da svaka mačka ima svoju posudu sa peskom plus joše jednu dodatnu za svaki slučaj. Ako u nekom slučaju mačka pomisli da posuda sa peskom nije dovoljno čista ona će nuždu obaviti na drugom mestu što je svakako loše po vlasnika koji će to morati čistiti.

Ukoliko ne šišate određene vrste, krzno na ušima može da postane veoma gusto, međutim to ne znači da je potrebno da dohvatite makaze i da ga osečete. Neretko se dešava da se prilikom šišanja ošteti uvo ljubimca što kasnije može izazvati razne infekcije. Najbolje je redovno češljati ljubimca pomoću guste četke.

Veoma je bitno da obratite pažnju na nokte svog ljubimca. Prerasli nokti mogu stvoriti dosta problema, uključujući i urastanje u šapu što onda dovodi do infekcija i bolova a može doći i do lomljenja.

loading...

Redovna vakcinacija je takođe obavezna. Ona sprečavanja razne bolesti i ne vakcinisanjem dovodite svog ljubimca u opasnost.

I jedna od najvažnijih stavki- nikako nemojte svom ljubimcu davati lekove koje su namenjeni ljudima. Mnogi od njih nisu bezbedni za mačke ili pse. Uvek se prvo posavetujte sa veterinarom.

(beo365grad.com)

Sponsored links:
loading...