Ardi Rizal, dečak iz Indonezije, širom sveta postao je poznat po tome što je sa samo dve godine pušio i po dve paklice cigareta dnevno. Njegovi roditelji su se obratili medijima kako bi uz pomoć njih rešili ovaj ozbiljan problem.

Sponsored links:

Reklo bi se više da je ovim putem stekao svetsku sramotu, nego svetsku slavu, jer su mnogi ljudi bili šokirani ovim saznanjem. Jedna američka TV emisija pronašla je mladog Ardi Rizala kako ne ispušta cigarete iz usta.

Ali uz pomoć medija i medijske pažnje, uspeli su da ga ubede da ostavi cigarete, što je i uradio kada je napunio četiri godine. Emisija je optužila duvansku kompaniju zbog labavih pravila u zemlji u kojoj ne postoji starosni uzrast za kupovinu cigareta.

Ovaj 4-godišnji dečak počeo je da živi zdravije kao i sva ostala deca, ali nedugo nakon toga pojavio se novi problem – postao je zavistan o hranu.

Sponsored links:

Zbog ovoga je kasnije morao da ode na operaciju kako bi prevazišao novu zavisnost. Ali sreća mu se osmehnula nedugo nakon toga.

loading...

Danas je Ardi odrastao u zdravog dečaka i na dobrom je putu ka zdravom načinu života bez nikotina i sa svetlom budućnošću.

(Izvor: Bktvnews.com)

loading...