Dečak, Jovan Gajić, koji je prošlog leta sve impresionirao prodajom malina pored puta u selu Sitnica na Manjači, da bi zaradio za udžbenike i školski pribor, letos se vratio istom poslu.

Sponsored links:

Zajedno sa sestrom Jovanom koja je završila sedmi razred osnovne škole, Jovanče od ranog jutra pa sve dok se ne smrači, stoji pored puta i nudi sočne maline iz porodičnog malinjaka.

Među iznenadnim gostima na Petrovdan kod Jovančeta, na njegovom imrovizovanom štandu na staroj drvenoj klupi, bio je Dane Malešević, ministar prosvete i kulture RS. On je prošle godine posetio, a potom ugostio u Banjaluci dvoje malih Gajića, te ih opremio za školu.

„Mali Jovan je i dalje vredan dečak. Završio je treći razred, ima sve petice osim iz srpskoj jezika gde je ocenjen četvorkom. Odmah su me prepoznali i on i sestra Jovana i potrčali su mi u zagrljaj. To me veoma obradovalo i dan učinilo lepim“ pohvalio se ministar Malešević.

Sponsored links:

„I ove godine obezbedićemo sve za školu Jovanu i Jovani jer su oni to zaslužili. Vredni su, pomažu roditeljima, osim malina čuvaju stoku i rade mnoge seoske poslove. Takođe je njihova majka Božana zaposlena kao poslužitelj u seoskoj školi, što je takođe doprinos ovoj uzornoj, ali siromašnoj porodici koja se trudi da četvoro dece, ( imaju i starije sinove Gojka i Nebojšu,) izvede na pravi životni put“, ispričao je ministar Malešević.

(Izvor: Kurir.rs)

loading...
loading...