Trenutno u Nemačkoj nikad manji broj ljudi nije bio bez posla, a velika potražnja vlada i za kvalifikovanom radnom snagom iz inostranstva.

Sponsored links:

Lista deficitarnih zanimanja svakim danom sve više raste, a najviše se traži medicinsko osoblje poput medicinskih sestara. No, posao će u kratkom roku pronaći i informatičari, inženjeri i matematičari.

Nemačka je spremna za novi talas gastarbajtera, a nezaposlenost u Nemačkoj na najnižim je granama u poslednjih nekoliko decenija.

Osim inženjera, matematičara i informatičara koji u Nemačkoj već duže vreme lako pronalaze posao, nemačko tržište u stalnom je deficitu medicinskog osoblja, pri čemu su posebno tražene medicinske sestre i negovatelji.

Sponsored links:

Vrlo dobre šanse za pronalazak posla imaju i zanatlije. Do posla u Nemačkoj relativno se lako dolazi. Glavni uslovi su, uz stručno obrazovanje, radno iskustvo i spremnost na rad. Prednost pri zapošljavanju imaju kanditati koji znaju nemački, ali i oni koji su visoko motivisani za njegovo učenje.

Zbog nedostatka kvalifikovane radne snage Nemačka godišnje gubi milijarde evra, pa nemačka vlada nudi niz pogodnosti za kvalitetnu i visokobrazovanu radnu snagu iz inostranstva.

(Izvor: Kurir.rs)

loading...
loading...