Šoljica kafe nije loša i može poboljšati stanje u vašem organizmu, ali retko ko se zadržava na samo toj jednoj šoljici kafe.

Sponsored links:

Sigurni smo da pijete kafu kako biste održali sebe budnim i kako bi ste dobili veće količine energije, ali pitanje je koliko kafe pijete na dan?

U Severnoj Americi izvršeno je oko 740 različitih ispitivanja koja su se bazirana isključivo na delovanju kafe na ljudski organizam.

Naučnici su ustanovili da je maksimalna količina kafe koju jedna osoba može da unese 400 miligrama u toku čitavog dana. To znači da su četiri šoljice kafe maksimum koji možete popiti ako želite da vaš organizam funkcioniše normalno.

Sponsored links:

Vodite i računa o tome koju kafu pijete. Jedna velika šolja kupovne kafe ili kafe iz kafića može da se približi, pa nekad i da nadmaši dozvoljenu količinu za ceo dan, što znači da posle te jedne kafe ne smete piti ništa sa kofeinom do kraja dana.

Ako pijete više od tri šoljice kafe na dan, evo šta vam se može desiti:

Prevelike količine kofeina mogu negativno uticati na vaš kardiovaksularni sitem, sastav kostiju, kvalitet sna pa čak i na vaš centralni nervni sistem.

loading...

Istraživanja su takođe pokazala da se javljaju i povećane doze depresije i anksioznosti, što nekim ljudima može napraviti veliki problem.

Prevelike doze kofeina dovode do pojave određenih simptoma, pa ako osetite glavobolju, mučninu, groznicu, drhtanje, jezu i znojenje, onda je to znak da prestanete sa unosom kafe tog dana.

(Izvor: Pink.rs/Muški magazin)

Sponsored links:
loading...