Kupujemo klincima slatkiše jer ih obožavaju, a to je ujedno tiket za gojaznost, zavisnost i razne bolesti. Sve što je u granicama normale nije ni strašno. Ali šta je normalno, koliko kugli ili koliko kockica dnevno?

Sponsored links:

Svako ima svoje viđenje, a kad pogledamo malo šire, sve je više gojazne dece koja vuku i zdravstvene probleme iako svi roditelji znaju šta je najbolje za njihovu decu.

Jako je teško odoleti slatkišima ali to ni ne treba da nam bude cilj. Cilj nam je zdrava ishrana kod dece i lagano uvođenje zdravih namirnica kao nešto čemu će se radovati.

Ideja je da sa porodicom i prijateljima svako od nas pokrene akciju u kojoj ćemo u posete jedni drugima nositi voće i povrće umesto slatkiša. Sigurno je da će nas deca posmatrati kao da smo pali sa Marsa, ali vremenom će se navići kao i na sve.

Sponsored links:

Pokušajte, zamenom slatkiša sa voćem i povrćem dobijate u svakom pogledu. Zdravije je, jeftinije, kreativnije i ukusnije. Pomozimo deci da odrastaju sa zdravim navikama jer u neku ruku mi smo i krivi kao društvo što je toliki broj gojazne dece.

Deca su nešto najlepše i najvrednije na svetu. Oni u svom odrastanju ipak preuzimaju naše navike, gledanje na svet i običaje. Promenimo se kako bi naša deca bila srećna i zdrava.

(Izvor: BKTVNews/Detinjarije)

loading...

LAJKUJ I PODELI SA PRIJATELJIMA 🙂

loading...