Jedan stan u Parizu je bio zaključan od 1939. godine, a 70 godina kasnije aukcionar ga je otvorio i u njemu otkrio umetnička dela koja vrede milione. U njemu je živela Madam de Florijan (23), koja ga je napustila te davne godine.

Sponsored links:

Ona je želela da pobegne od rata i tako je sa još nekim Parižanima napustila ovaj grad i otišla na mirniji jug. Nastavila je da plaća kiriju do kraja svog života 2010. godine, ali se nikada nije vratila u svoj stan.

Kada je preminula, njeni rođaci i naslednici saznali su za stan u Parizu i unajmili su aukcionara Olivijera Šopina da zabeleži inventar vrednih stvari u napuštenom stanu. Aukcionar i njegov tim su otvorili davno zatvorena vrata i otkrili slike i vredne predmete iz perioda pre Drugog svetskog rata.

U stanu su bile čaše i posuđe, slike skinute sa zidova pripremljene za transport, četke, šminka, parfemi, čak i originalne lutke Mikija Mausa i Gicka.

Sponsored links:

Jedno od najzanimljivijih otkrića je bila slika prelepe žene u ružičastoj haljini za koju se ispostavilo da je Marta de Florijan, baka Madam de Florijan, a to je bilo delo italijanskog silkara Đovanija Boldinija.

Marta de Florijan je bila jako poznata glumica u Parizu koja je živela vrlo luksuznim životom. Kolekcija ljubavnih pisama pronađena je u stanu, a sva su bila od potencijalnih udvarača, uključujući i premijere i predsednike.

Dok je Marta bila predmet Đovanijevih slika, dalji dokazi pokazali su da su njih dvoje bili ljubavnici, a ova slika je bila njegovo najvrednije delo.

loading...

Njen portret bio je završen 1888. godine, kada je ona imala 24 godine. Slika je prodata 2010. godine za 3,4 miliona dolara nakon što je otkrivena u ovom napuštenom stanu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sponsored links:

(Izvor: Telegraf.rs)

loading...