U Srbiji je Sveta Petka jedna od najpoštovanijih svetiteljki, a dan njoj posvećen jedna je od najčešćih srpskih slava.

Sponsored links:

Posebno joj se obraćaju žene svih vera i nacija smatrajući je svojom zaštitnicom, ali čuda Svete Petke osetili su i muškarci.

– Pošto sam bio u jako lošem stanju, želeo sam da dobijem vodu Svete Petke. Te noći, kada sam bio u šok-sobi, lekari su rekli da je verovatnoća 99% da ću umreti, 1% da ću preživeti – priča za Telegraf svoju ispovest Miodrag Todorović.

Miodrag veruje da su ga isključivo vera, molitva i sam Bog spasli od zdravstvenog problema u kom je bio.

Sponsored links:

– Jednom sam bio na ivici smrti, već su me bili otpisali. U tom trenutku, jedina želja mi je bila da ozdravim, a znao sam da to ne mogu drugačije nego kroz pomoć od Boga. Dok sam ležao u šok sobi oko 22.00 časa, ušao je doktor i pitao me šta mi treba. Tražio sam da mi donese vodu Svete Petke, ali ne sutra, već u toku večeri.

Miodrag je imao sepsu i doktori mu nisu davali mnogo vremena. Za svaki dan je mislio da mu je poslednji.

– Ujutru, kada mi je brat doneo vodu, pomislio sam kako samo želim da popijem ovu vodu, pa neka umrem. Drugi dan sam već živnuo i stanje je počelo da mi se popravlja. U međuvremenu sam se iskreno molio – ispričao nam je.

loading...

Kada smo ga pitali da li od tog trenutka posti redovno, rekao nam je da posti otkad zna za sebe, i da je njegova situacija bila samo još jedna, dodatna potvrda da je u Bogu spas. Takođe, nije želeo da objavimo njegovu fotografiju, što smo i ispoštovali.

(Telegraf)

loading...