Većina ljudi bi htela da otiđe na makar par meseci u Švajcarsku. To je zemlja sa veoma visokim platama te bi bilo odlično ako bi ste se mogli tamo zaposliti.

Sponsored links:

Većina Švajcaraca dobro priča engleski jezik što je za nas ovde veoma bitno.
Ukoliko ne znate Nemački jezik, dobijanje posla bi izgledalo otprilike ovako:

Potrebna bi vam bila radna dozvola. Nemoguće je raditi legalno bez nje. Ono što biste trebali znati unapred je da bez obzira na vremenski period koji planirate da radite u Švajcarskoj, vlada već ima postavljen sistem kvota.

Zbog toga budite sigurni da se unapred prijavite i da proverite kriterijume i obavezno ispunite sve što se traži u vašoj prijavi.

Sponsored links:

S obzirom da je danas 2020. godina, očekuje se da bi svi trebali biti koliko-toliko tehnološki pismeni. To će nam mnogo pomoći ovde jer bi prvi korak u potrazi za poslom bio- guglanje. Potražite informacije i slobodnim radnim mestima za strance.

Videćete u kojim oblastima se traže strani radnici. Budite veoma oprezni kad čitate uslove i zahteve koje firme traže.

Obično male firme traže poznavanje Nemačkog pa njih možete automatski preskočiti.

loading...

Nakon što pronađete svog idealnog poslodavca, potrebno je da napravite aplikaciju za posao. Ono što od vas žele jeste da u detalje napišete svaku pojedinu informaciju koja se odnosi na vaša prethodna radna iskustva. Napišite sve što ste radili, obrazovanje, referentne brojeve i veštine koje posedujete a smatrate da će vam pomoći na novom radnom mestu. Ostavite dobar dojam!

Budite spremni da pregovarate oko iznosa plate. Imajte na umu da su plate u Švajcarskoj veoma visoke tako da se nemojte zadovoljavati niskim brojkama. Tražite veći iznos i budite dobri pregovarači.

Možete se zaposliti iako ste student. Tačnije, kao student, verovatno ćete tražiti fleksibilnije izbore koji će vam pružiti i dovoljno vremena za učenje. Srećom, dozvola boravka za studente omogućava obavljanje honorarnih ili redovnih poslova, ako univerzitet dostavi izjavu kojom potvrđuje da vaše zaposlenje neće uticati na dužinu trajanja studija.

Sponsored links:

Postoji nekoliko dobrih sajtova za traženje posla u Švajcarskoj, mi smo vam ovde spremili listu najboljih:

jobsinzurich.com
students.ch
sbf.admin.ch/eracareers/jobs.html
berufsberatung.ch
JobsForBrains
Jobs
Jobscout 24
Jobsuchmaschine
JobUp
Jobwinner
Monster
Seasonworkers
StepStone
Total jobs

Veoma je bitno da iako možda ne znate Nemački u početku- počnite ga učiti s vremenom. Nemojte gubiti vreme! Samo poznavanje Nemačkog će vam kasnije otvoriti nova vrata i nove mogućnosti.

Sponsored links:

(beo365grad.com)

loading...