Posle pada Srebrenice, Muslimani iz Žepe su se ubrzo predali, a general Mladić je naložio njihovu bezbednu evakuaciju ka teritoriji koje drže trupe Alije Izetbegovića…

Sponsored links:

Ovaj video snimak svedoči o dešavanjima u Srebrenici 1995. godine i razgovoru generala Ratka Mladića sa izbeglicama iz Srebrenice i Žepe.

On je emitovan u mnogim televizijskim izveštajima, međutim najčešće je prekidan posle izjave “Svašta su vam pričali o meni”.

Posle pada Srebrenice, Muslimani iz Žepe su se ubrzo predali, a general Mladić je naložio njihovu bezbednu evakuaciju ka teritoriji koje drže trupe Alije Izetbegovića.

Sponsored links:

Mladić je lično ušao u svaki autobus kojim su evakuisani muslimani iz Žepe da bi se predstavio i garantovao bezbedan prolazak.

Ipak, Mladić nije zaboravio da ih podseti, da za razliku od srpskog oficira, muslimani nisu imali milosti prema Srbima.

– Želeli ste dugo da me vidite, sad me gledate ja sam Ratko Mladić. Bićete bezbedno prebačeni za Kladanj. Nemojte se ničeg bojati. Želim vam srećan put, i doviđenja… Svašta su vam pričali do sada o meni, evo imate mogućnost da me vidite, ja sam general Mladić… Nisam ja onakav kako su vam pričali na radiju i televiziji. Ja vašu decu i vas spašavam, a naša deca su pobijena 1992. godine u kanjonu Žepe – rekao je Mladić u jednom od autobusa.

loading...

Pogledajte video:

loading...